Bronvermelding

Deze website bevat zoveel mogelijk informatie die gestoeld is op eigen ervaring.

Dit neemt niet weg dat er soms bronnen van anderen zijn gebruikt.
Hierbij willen we met name en als eerste noemen Frans Veldman en Illona Kooistra (www.hoefnatuurlijk.nl), die onze ogen geopend hebben ten aanzien van het belang de natuurlijke hoefvorm.
Hun boek Natuurlijk Bekappen (ISBN 90-809285-1-8) is prettig leesbaar en zeer instructief.

Verder is er informatie overgenomen uit het boek The Lame Horse (ISBN 0-914327-04-6) van James R. Rooney, de grondlegger van de biomechanica van het voortbewegingsapparaat van het paard. Hij heeft ook een informatieve website www.horseshoes.com/farrierssites/sites/rooney/index.htm.

Ook is er informatie overgenomen uit www.barefoot.com, www.ironfreehoof.com, www.tribeequus.com.

Verder zijn de boeken van Jaime Jackson (Horse Owners Guide to Natural Hoof Care, ISBN 0-9658007-6-8) en Pete Ramey (Making Natural Hoofcare Work for You, ISBN 0-9658007-7-6) van belang.
Jaime Jackson is hoefsmid en grondlegger van The Natural Trim.
Pete Ramey is ook hoefsmid en de manier van bekappen die wij volgen is grotendeels volgen de Witte Lijn methode van Pete Ramey.

Over ondergeschoven verzenen staat goede info op www.naturalangle.com van dierenarts Stephen E.,O`Grady.

Hiltrus Strasser is dierenarts en werkt al jarenlang volgens haar methode van natuurlijk bekappen, die soms extreem en controversieel lijkt en misschien ook is. Neemt niet weg dat zij met name bij hoefbevangen paarden en paarden met hoefkatrol goede resultaten boekt. Info over haar is te vinden op www.hufklinik.de en www.thehorseshoof.com.

Ook het boek Pferdehufe ganzheitlich behandelen (ISBN 3-8304-9108-5) is lezenswaard. Op haar video Optimum Hoof Form - The basic Trim kunt u haar aan het werk zien. Zij heeft op haar website ook informatie over het bitloos hoofdstel en er is een boek van haar hand samen met Dr.Robert Cook (The abusive effects of bittled bridles) over dit onderwerp.

Boeken van Klaus Hempfling of Pat Pirelli gaan over natuurlijke omgang met paarden en zijn belangrijk in het kader van een stress vrije omgang en training.

Informatie over de wolf is te vinden in het boek De Wolf (Europese wildernis, deel1, ISBN 90804616) van Henrik Okarma en The Soul of the Wolf van Michel W.Fox (ISBN 0-316-29109-9) en The Arctic Wolf (ISBN 0-89658-099-7) van David L. Mech.

Bronnen ten aanzien zien van natuurlijke voeding, kruidentherapie, homotoxicologie etc. zijn op aanvraag beschikbaar.

Een boek dat uit het oog springt en vermelding verdient is Wesen und Signatur der Heilpflanze (ISBN 3-85502-744-7) van Dr. Roger Kalbermatten.
Hier is signatuur van de geneeskrachtige plant op begrijpelijke wijze vertaald in psychosomatische dimensies.


Broekhem 65
6301 HE  Valkenburg aan de Geul
e-mai : info@biomentor.org  Tel:043-6011418